Subcribe to my newsletter

Sign up for Newsletter
 
 
 
15/06/2021

CLUBTOUR DETOUR NL Juni-juli 2021

Lavinia Meijer met clubtour langs Nederlandse podia

Nederlands bekendste harpiste Lavinia Meijer doet met haar ‘DETOUR’ clubtour twaalf Nederlandse podia aan. De tour wordt op 24 april afgetrapt in Paradiso in Amsterdam. Alle concerten worden coronaproof ingericht. Op vrijdag 12 maart om 10:00 uur start de kaartverkoop.

Veelzijdige harpiste

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is één van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en De Verenigde Staten. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met popiconen als Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award.

DETOUR

Met het oog op de toekomst en met een weg vol uitdagingen voor ons, speelt Lavinia tijdens haar DETOUR tournee haar eigen werk en muziek van neoklassieke artiesten als Nils Frahm, Lambert, Ólafur Arnalds en Alexandra Stréliski. Deze muziek sluit aan op één van haar vele kanten die ze als artiest omarmt. “De stilte tussen klanken in vergroot de muziek eromheen. Ondanks de ontstane ruimte tussen ons in raakt muziek ons nog altijd over grote afstanden heen. Een detour, via de muziek van nu,” aldus de artieste. Met DETOUR maakt Lavinia Meijer voor de tweede keer in haar carrière een clubtour, in samenwerking met Greenhouse Talent. Ze maakten een selectie van zalen waarbij de intieme sfeer van een seated concert goed tot zijn recht komt. Het decor van de voorstelling is speciaal ontworpen door kunstenaar Albert Geertjes.

Tourdata

Donderdag 10 juni            Victorie, Alkmaar
Vrijdag 11 juni                   Grenswerk, Venlo
Zaterdag 12 juni                Muziekgieterij, Maastricht
Zondag 13 juni                  De Vorstin, Hilversum
Donderdag 17 juni            Paradiso, Amsterdam
Zaterdag 19 juni                Metropool, Hengelo
Zondag 20 juni                  Patronaat, Haarlem
Vrijdag 25 juni                   LantarenVenster, Rotterdam
Zaterdag 3 juli                   Mezz, Breda
Zondag 11 juli                    Hedon, Zwolle
Woensdag 14 juli               Goffertpark Doornroosje, Nijmegen
Vrijdag 16 juli                    Paard, Den Haag